Blog / Events

Info

NIEUWS, EVENTS EN INFO OVER JE KOP!

Log in / registreer

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?

Alessandro Di Cicco/Flickr

Seksualiteit

Relaties / Seksualiteit

Seksualiteit is een ruim begrip. Het varieert van zoenen tot geslachtsgemeenschap, van intimiteit tussen twee verliefden tot samen porno kijken. Ieder mens heeft seksuele gevoelens, wensen en verlangens en uit deze op zijn of haar manier. Wat ‘normaal’ is hangt voor een groot gedeelte af van wat partners in een relatie zelf als normaal ervaren. Uitgangspunt in een seksuele relatie is dat elkaars gevoelens en grenzen worden gerespecteerd.

Alessandro Di Cicco/Flickr

Wat is seksualiteitsbeleving?

De manier waarop je tegen seksualiteit aankijkt en hoe je het beleeft heet seksualiteitsbeleving. Het is veel meer dan het verhaal van de voortplanting. Het gaat ook over lichamelijke verschillen tussen jongens en meisjes, genieten van seks, schuld- en schaamtegevoelens, verliefdheid, het aangeven van je grenzen, het respecteren van de grenzen van anderen… Maar ook veilige en gezonde seksualiteit.

Top 6 ‘beïnvloeders’ van seksualiteitsbeleving

1. Ouders
2. Leeftijdgenoten
3. Familie
4. TV
5. Internet
6. Tijdschriften

Wist je dat…

… seks leuk is. Als je het doet op het juiste moment en met de juiste persoon die je echt leuk vindt. De een is vijftien, de ander is 20. Dé leeftijd bestaat niet. Seksueel getinte beelden beïnvloeden je pas als je er seksueel rijp voor bent. Het meest beïnvloedbaar zijn pubers die al op jonge leeftijd rijp zijn. Die invloeden werken nog een lange tijd na. Ook als je al voldoende ‘eigen’ seksuele ervaring hebt opgedaan.

 

Chat met ons

Chat hulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

Reacties

Reactie plaatsen

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?