Blog / Events

Info

NIEUWS, EVENTS EN INFO OVER JE KOP!

Log in / registreer

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?

Selah Sue: ‘Donkere maanden achter de rug’

21-12-2015 | door: Thomas

Afgelopen zomer schreven we al eens over de Vlaamse Sanne Putseys (26), beter bekend als zangeres Selah Sue. Ze is altijd erg open geweest over de psychische problemen waar ze sinds haar veertiende mee worstelt. De afgelopen maanden waren voor haar opnieuw donkere tijden, zo schrijft Selah op haar Facebookpagina.

‘Slecht en leeg’

Zaterdagavond 5 december. Terwijl Nederland Sinterklaasavond viert, stapt Selah Sue van het podium. Ze heeft net een show gegeven in het Belgische Vorst. De blijdschap en tevredenheid die ze de volgende dag zou moeten voelen, ontbreekt. In plaats daarvan voelt ze zich slecht en leeg, schrijft ze in een emotioneel stuk op haar Facebookpagina. “En dat verontruste me. Als zelfs die avond me niet langer dan een dag gelukkig kan maken, wat dan nog wel?”

Zwangerschap

Sinds haar achttiende gebruikt Selah antidepressiva om haar depressies onder controle te houden. Twee jaar geleden stopte ze al eens met haar medicatie, met een nieuwe depressie als gevolg. De afgelopen maanden verlaagde de zangeres haar medicatie, ditmaal om haar lichaam voor te bereiden op een mogelijke zwangerschap. Maar weer belandde ze in een depressie. “De afgelopen maanden waren verschrikkelijk”, schrijft Selah. “Ik luister al meer dan een half jaar geen muziek meer. Ik krijg er buikpijn van. Ik schaam me voor mijn carrière en muziek.” De zangeres heeft al langer last van extreme onzekerheid, maar niet zo verwoestend en overheersend als de laatste paar maanden, zegt ze. “Het leven werd weer onmogelijk.”

Medicatie

Op advies van haar psychiater verhoogde ze opnieuw haar medicatie, hopend dat het snel zou werken. “Om de zon weer te voelen, beter te slapen en me minder angstig te voelen, zodat ik niet al mijn shows en afspraken zou moeten afzeggen.” Na een aantal weken voelt Selah zich al beter. “Het is bijna magisch. Ik ben nog steeds een beetje onevenwichtig, maar het gaat iedere dag beter”, schrijft ze.

Te Gek?!

De Vlaamse is ambassadrice van Project Te Gek?!, een initiatief om het taboe rond psychische problemen te doorbreken. Na haar show in Vorst sprak ze daarom met 75 jongeren die mentale problemen hebben. “Die gesprekken lieten me beter en nuttiger voelen dan ik me in de laatste maanden heb gevoeld.” Selah schrijft dat er altijd een oplossing is en dat je uit moet vinden wat voor jou werkt in donkere tijden. Of dat nou praten met vrienden en familie is en/of professionele hulp of medicatie. “Maar geef nooit op. Verlies nooit de hoop. Het leven is goed en de moeite waard.”

Meer info of hulp?

Wil je het hele verhaal van Selah Sue lezen? Bekijk het op haar Facebookpagina. Herken jij jezelf of iemand anders in haar verhaal of wil je er meer over weten? Kijk dan bij onze informatie over angst en depressie. Ook als je de behoefte hebt om er met iemand over te praten, kun je bij ons terecht. Onze hulpverleners zitten voor je klaar. Zie de chat naast of onder dit artikel.

Chat met ons

Chat hulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

Reacties

Reactie plaatsen

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?