Blog / Events

Info

NIEUWS, EVENTS EN INFO OVER JE KOP!

Log in / registreer

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?

Praten met je ouders static.pexels

Praten met je ouders

07-12-2015 | door: Thomas

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het even niet zo lekker gaat. Last van stress, een winterdipje of misschien heftiger, bijvoorbeeld angst of depressie. In jouw geval kun je misschien met je ouders praten over deze onderwerpen, zelfs als je er zelf geen last van hebt. Toch gebeurt dat in veel gezinnen niet, blijkt uit Brits onderzoek. Meer dan de helft van de ouders praat nooit met hun kind over angst of depressies.

Praten met je ouders static.pexels

Time To Change

Het Britse onderzoeksbureau Opinion Matters voerde dit onderzoek uit in opdracht van Time To Change. Deze organisatie organisatie zet zich in om een einde te maken aan het taboe dat heerst rond psychische problemen. Van de 1100 ouders – allen met een kind van 6 tot 18 jaar – geeft 55 procent aan nooit met hun kinderen te praten over onderwerpen als stress, angst of depressie. Van die groep zegt een op de vijf geen idee te hebben hoe ze over deze onderwerpen moeten praten.

Bijna de helft van de ouders (45 procent) zegt dat er niet over gepraat hoeft te worden, omdat het in hun gezin naar hun idee geen bestaand probleem is.

‘Drie in elke klas’

Toch krijgt een op de tien Britse jongeren te maken met mentale problemen, zegt het ministerie van Volksgezondheid van Groot-Britannië. Sue Baker, directeur van Time To Change, vindt het daarom hoog tijd voor verandering. “In elke schoolklas ondervinden drie kinderen dagelijks psychische problemen. Dit moet de generatie van de ommekeer zijn”, zegt ze. Uit het onderzoek blijkt dat ouders en jongeren het nog erg lastig vinden over mentale problemen te praten. Baker: “We moeten daar verandering in brengen. Thuis, op school, in sociale media en in bredere sociale kringen.”

Meer info of hulp?

Praat jij wel eens met je ouders over stress of angst, ongeacht of je er wel of geen last van hebt? Als je meer wilt weten over psychische problemen, bekijk dan onze informatiepagina’s en lees hoe stress, angst of depressie zich kan uiten. Heb jij last van een van deze problemen en heb je de behoefte er met iemand over te praten? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze hulpverleners. Zij zitten voor je klaar. Zie de chat naast of onder dit artikel.

Chat met ons

Chat hulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

Reacties

Reactie plaatsen

Wil je meepraten, reageren of meedoen? Log nu direct in, of registreer je als je nog geen account hebt.

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? >

Nog geen account?